Detta gör och tycker jag...

Detta gör och tycker jag...

Hjärnstark!

Träning & kostPosted by Micke 2018-09-16 16:18:28
Slippa tärande stress? Få bättre fokus i det du gör? Få bättre minne? Bli mer kreativ? Ta ett verkligt lyckopiller genom träning! Ja, jag har nyligen börjat läsa boken "Hjärnstark - Hur motion och träning stärker din hjärna” på Nextory (en tjänst som för övrigt rekommenderas starkt). Boken får mig att vilja träna ännu mer och av skäl som inte bara är strikt fysiska (dvs. bli av med magen etc.) utan också det hjälper till mot psykisk ohälsa. Nu tror jag inte att fysisk träning är lösningen på all psykisk ohälsa, men jag upplever själv att det blir ett som att jag tagit ett lyckopiller och får väldigt mycket mer gjort än om jag ska "vila mig" motiverad att ta tag i saker som jag vill göra. Tillsammans med att köra Mindfulness-övningar så blir det ännu bättre.
Motivationen är det inget fel på men det är ganska tufft nu i återstarten. Tidigare kunde jag lätt köra mountainbike i 1,5-2 timmar men nu är 45 minuter fullt tillräckligt. Känslan i benen, andningen, hjärtats slag är helt annorlunda jämfört med tidigare... Sakta, sakta tar jag mig an utmaningarna och genomför dem.
En tur i Nackareservatet på söndagseftermiddagen var trevlig och stundtals gick det undan smiley Nu tänker jag fortsätta med min senaste utmaning - att lära mig Adobe Illustrator och InDesign genom att gå onlinekurs på Moderskeppet - som för övrigt har mååånga bra kurser i bl.a. fotografering!

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.