Detta gör och tycker jag...

Två steg framåt och ett tillbaksTräning & kost

Posted by Micke 2018-10-19 16:57:05

Jag behöver backa bandet. Jag hade för stora planer för att klara av att leverera. Ja, du vet träna fem dagar i veckan stenhårt, äta max 1800 kcal om dagen etc. etc. Jag tog vatten överhuvudet och det blev inte mycket träning men hyfsad koll på vad jag äter - dvs. inget godis, chips eller liknande. Bara mat och så bra mat som möjligt. Jag har inte gått upp och jag har inte gått ner. Så nu ska jag göra upp en ny, mer nyanserad plan.

Däremot har jag läst mer bra böcker. Två stycken för att vara exakt; 15 sätt att bli fri från stress av Karin Isberg och 52 vägar till mindfulness: Råd för en bättre vecka.

Jag sprang!Träning & kost

Posted by Micke 2018-09-23 18:33:06

Det kan tyckas vara en knasig rubrik... Springa kan/gör väl alla. Nja, inte om man som jag har haft knäproblem, artros för att vara exakt samt att jag skadade knät för några år sedan. Jag och Daniel var ute i Tyresta nationalpark (som f.ö. rekommenderas) för en powerwalk på mellan 30-45 minuter. Men istället för att bara gå snabbt fick jag ett infall att testa att springa lite försiktigt. Och det gick bra! Det gjorde inte alls ont i knät när benen tog emot stötarna som uppstår vid löpning. Jag sprang och gick om vartannat. Jag blev så taggad på det så jag har startat en av Runtastics training plans för att under 10 veckor testa att springa lite mer... Måste ju testa, juh... smileyBlog image

Hjärnstark!Träning & kost

Posted by Micke 2018-09-16 16:18:28

Blog imageSlippa tärande stress? Få bättre fokus i det du gör? Få bättre minne? Bli mer kreativ? Ta ett verkligt lyckopiller genom träning! Ja, jag har nyligen börjat läsa boken "Hjärnstark - Hur motion och träning stärker din hjärna” på Nextory (en tjänst som för övrigt rekommenderas starkt). Boken får mig att vilja träna ännu mer och av skäl som inte bara är strikt fysiska (dvs. bli av med magen etc.) utan också det hjälper till mot psykisk ohälsa. Nu tror jag inte att fysisk träning är lösningen på all psykisk ohälsa, men jag upplever själv att det blir ett som att jag tagit ett lyckopiller och får väldigt mycket mer gjort än om jag ska "vila mig" motiverad att ta tag i saker som jag vill göra. Tillsammans med att köra Mindfulness-övningar så blir det ännu bättre.
Blog imageMotivationen är det inget fel på men det är ganska tufft nu i återstarten. Tidigare kunde jag lätt köra mountainbike i 1,5-2 timmar men nu är 45 minuter fullt tillräckligt. Känslan i benen, andningen, hjärtats slag är helt annorlunda jämfört med tidigare... Sakta, sakta tar jag mig an utmaningarna och genomför dem.
Blog imageEn tur i Nackareservatet på söndagseftermiddagen var trevlig och stundtals gick det undan smiley Nu tänker jag fortsätta med min senaste utmaning - att lära mig Adobe Illustrator och InDesign genom att gå onlinekurs på Moderskeppet - som för övrigt har mååånga bra kurser i bl.a. fotografering!

Bodybalance och lägre siffror på vågenTräning & kost

Posted by Micke 2018-09-16 11:56:35

Blog image
Igår körde jag och Daniel Bodybalance. Den som tror att det är mesigt har fel smiley
Det var verkligen en utmaning i både styrka och flexibilitet. Det var väldigt nyttigt om jag säger så.
Jag vägde mig förresten i fredags morse och det har gått från 116,8 kg till 113,6 kg. Sakta men säkert går det neråt.

Måltidsersättning...Träning & kost

Posted by Micke 2018-09-11 16:54:31

Blog imageVisst ser det spännande och gott ut? smiley
Det är effektivt och viktminskningen kommer att gå snabbare än om jag äter mat. Men idag känns energinivån låg och det är kämpigt. Min erfarenhet från förra gången så blir det enklare om några dagar. Men starten är lite tuff. Skam den som ger sig!

Igår testade jag ett pass YinYoga hemma. Det var väldigt stelt men sakta men säkert ska jag kunna bli rörligare genom träningen.

Mountainbike är kul!Träning & kost

Posted by Micke 2018-09-09 17:09:45

Efter att jag och Daniel varit och röstat så slängde vi på oss träningskläder, plockade ut cyklarna och gav oss ut i Nackareservatat! För första gången monterade jag min Gopro på hjälmen smileyBlog image
Följ med i tretton minuter på vår lilla cykeltur i filmen. Det är väldigt kul och väldigt tydligt att jag är enormt otränad. Konditionen är noll. Men det blir bara bättre!Your mobile does not support playing flash video.

Here we go again...Träning & kost

Posted by Micke 2018-09-08 23:32:56

Vågen är ett hot eller hjälp? Hur som helst räcker det att titta sig själv i spegeln att nu krävs det åtgärder. Just nu är jag inte särskilt nöjd och glad...Blog image
... men det är faktiskt inte hela sanningen. Jo, det är sant att jag har fått upp i vikt - igen. För fyra år sedan gick jag ner 22 kg och av dessa har jag lyckats med att gå upp 16 kg. Nu vet jag vad jag behöver göra eftersom jag gjort det förut. Jag startar med en kick-start i kanske 2-3 veckor med omkring 1000 kalorier om dagen samt lättare träning. Sen ökar jag träningen och så är jag igång.

Som vanligt handlar det egentligen om livstilen. Jag höll vikten ganska länge men sen gav jag mig själv allt för många "bara lite mer mat" eller "bara lite godis"... Ja, för jag tyckte att jag var värd det. Fast jag är värd så mycket mer än att gå upp i vikt och få sämre hälsa. Jag är värd ett sunt och hälsosamt liv. Så vill du följa med mig på den här resan så är du varmt välkommen!